maandag 26 maart 2012

Periode 3 - 2D-beeldonderzoek

Thuisopdracht Zoom

Het in- en uitzoomen is een begrip dat we voortdurend toepassen. Door in- of uit te zoomen kan betekenis en de communicatie hierover, veranderen. In deze periode hebben we de opgedane kennis op het gebied van 2D gebied verder uitgebreid.
Het kiezen van een onderwerp was een lastige opgave de eerste paar weken. Het was te algemeen of te breed, waardoor ik er niet echt specifiek op in kon gaan. Wel stond mijn fascinatie vast. Dat was het zorgen voor een verbeeldende betekenis per beeld, maar ook per week. Daarom ben ik op een storyboard-achtige manier te werk gegaan. Dit heeft mij geholpen steeds progressie te boeken binnen het onderwerp.                        Week 2; nieuwsgierigheid                                            Week 3; spanning


                                                       Week 4; Innerlijke onrust (uiterlijk)


                                                        Week 5; Innerlijke onrust (innerlijk)


                                                        Week 6; innerlijke onrust in verhaal


                                                      Week 7; innerlijke onrust in verhaal 2
Modeltekenen

Tijdens de lessen op de academie werd er veel aandacht besteed aan de ruimtelijkheid van het model. Het model nam verschillende poses waarna ik deze op verschillende manieren vast ging leggen op papier. Waar ik begon met houtskool, eindigde ik met verf.
Procesmatig heb ik veel vooruitgang geboekt. Ik was de eerste paar weken te gefocused bezig om het model zo goed mogelijk te schetsen. Na enige oefening kreeg ik het steeds beter onder de knie. Ik keek steeds beter naar de positie van het model, werkte ik meer met perspectief, donker/licht, en het verhalend maken van de schets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten