dinsdag 13 maart 2012

Periode 3 - Beeld en Concept; les 7

Omdat het scenario van vorige week nog te uitgebreid was heb ik deze ingekort en er een titel voor verzonnen. Ook ben ik meer karakterschetsen gaan maken.


‘VECHTEN VOOR JE BESTAAN’

01      EXT              BUITEN IN DE WEI              OCHTEND                
[Close-up zon] De zon komt langzaam op.
[Half shot; camera beweegt over weiland heen] Kleine bloemetjes worden wakker op een groot groen weiland. De stralen van de zon weerkaatsen over de prachtige bladeren van de bloemetjes. Ze hebben verschillende primaire en secundaire kleuren. In het midden van de wei staat een grotere, krachtigere bloem met een stevige steel en een krachtigere uitstraling. Daarmee onderscheid hij zich van de rest van de bloemetjes.
[Wide shot] Met z’n allen dansen ze mee op de vlagen van de wind. Zo ontstaat er een uitzonderlijk mooi tafereel van prachtige klanken en harmonieën. De lucht verandert van een lichtblauwe naar een oranje oase van rust.

02      EXT              BUITEN IN DE WEI              MIDDAG/NACHT(SCHIJN)              
[Close-up van de lucht] Het tafereel wordt onderbroken door een ferme donderslag.
[Shot van de lucht] De lucht wordt in een rap tempo bedekt met een gitzwarte laag en er verschijnen donkergrijze wolken in de lucht.
[Totaal shot van groepje bloemetjes] De bloemetjes kijken verschrikt met z’n allen omhoog. Vervolgens kijken ze weer voor zich uit, omdat ze worden aangetrokken door een raar doordringende geluid dat op hen af komt. Ze kijken verbaasd om zich heen.
[Shot kikkerperspectief] In de verte komt er een donkere vlek met een hard geruis dichterbij de bloemetjes. Hoe dichter de vlek bij de bloemetjes komt hoe beter je het kan zien.
[Totaal shot machine voorkant; camera beweegt mee] Het is een gigantische, van staal gemaakte machine. Bovenop de kooi staat een schoorsteen die de lucht vervuilt met vieze zwarte en stinkende rookwolken.
[Close-up van machine; camera beweegt mee] Aan de voorkant van het milieuvervuilende monster is een grote bak met roterende messen bevestigd. Met deze messen vernietigt het ding alles dat op zijn pad komt. Het gras dat de machine maait scheidt het af als zwart stinkend asfalt.
[Close-up bloem] De grote bloem kijkt verschrikt om zich heen.
[Totaal shot weiland] Alle bloemen om de grote bloem heen vergaan één voor één.
[Kikkerperspectief machine] Dan staat er een machine stil voor de grote bloem.
[Close-up bloem] De bloem kijkt benauwd omhoog.
[Totaal shot bloem en machine zijkant] De machine start zijn motoren weer, en wil net door gaan rijden met zijn scherpe roterende messen…
[Half shot bloem] Maar dan schiet de bloem een van zijn pitten in de machine.
[Half shot machine] De machine maakt veel harde geluiden. Het ding ontploft en er komen grote dikke wolken vanaf.
[Totaal shot uitzoomen naar wide shot] De bloem staat er verlaten bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten