dinsdag 13 maart 2012

Periode 3 - Beeld en Concept; les 6

De vervolgstap luid als volgt: verzin een concept naar aanleiding van het onderzoek van afgelopen weken en maak daar een scenario van. Zo doende. Ook moest je veel schetsen maken van 1 of 2 van de karakters die voorkomen in je scenario.01      EXT              BUITEN IN DE WEI              OCHTEND
‘s Ochtends op een mooie lentedag, worden er door een man, zaadjes gestrooid op een heel groot en groen weiland. De wind waait de zaadjes overal naartoe.

02      EXT              BUITEN IN DE WEI              MIDDAG
Dagen en nachten gaan voorbij. Een bloemetje, midden in de wei, groeit langzaam uit tot een grote, felgele, vrolijke bloem. Hij rekt zich uit en kijkt naar de zon. Je ziet hem zichtbaar stralen.

03      EXT              BUITEN IN DE WEI              MIDDAG
De andere zaadjes die intussen hun weg hebben gevonden komen ook langzaam tot bloei. Die bloemetjes zijn veel kleiner dan de bloem in het midden van de wei en zij hebben pastelkleuren. Ze dansen allemaal mee met de vlagen van de wind. Zo ontstaan er mooie klanken en harmonie├źn.

04      EXT              BUITEN IN DE WEI              NACHT/OCHTEND/MIDDAG
De jaargetijden vliegen voorbij. Hier en daar sterft er een van de bloemetjes, die om de centrale bloem heen staan. Maar in de lente komen er weer nieuwe bloemetjes bij.

05      EXT              BUITEN IN DE WEI              NACHT
Opeens verschijnen er donkere wolken in de lucht. In de verte komen donkere vlekken met een hard geruis dichterbij de bloemetjes.
De bloemetjes zijn ingesloten door grote grijze, van staal gemaakte machines, met scherpe messen en uitsteeksels. Het gras dat ze opmaaien verandert in grauwe dorre grond. De grote bloem kijkt verschrikt om zich heen.

06      EXT              BUITEN IN DE WEI              NACHT
Verschillende bloemetjes schieten ineens de lucht in, met hun wortels nog in de grond. Terwijl ze zich strekken worden hun stengels alsmaar groter, zodat ze zich om een van de machines heen kunnen vouwen.
De machine begint meer lawaai te maken en maakt zich daarna gemakkelijk vrij uit de omheiningen van de bloemetjes.

07      EXT              BUITEN IN DE WEI              NACHT
Een ander groep bloemetjes tilt met hun uiteinden een andere machine op, maar deze weet zich ook vrij te maken en maait zich naar het bloemetje toe. De grote bloem kijkt steeds benauwder om zich heen. Hij ziet van alle kanten bloemetjes vergaan.

08      EXT              BUITEN IN DE WEI              NACHT
De grote bloem wordt steeds meer omsingeld door de machines. De resterende bloemetjes doen nog een poging hem te redden door hun zaden te schieten op de machines.

09      EXT              BUITEN IN DE WEI              NACHT
De machines exploderen en de grote bloem staat er verlaten bij. Hij kijkt gerust en opgelucht voor zich uit. Het lijkt allemaal voorbij te zijn.
10      EXT              BUITEN IN DE WEI              NACHT
Dan wordt het ineens wel heel donker boven de bloem. De grote bloem draait zich om en ziet twee grote schoenen met lange benen. Hij kijkt omhoog...

Fade-outGeen opmerkingen:

Een reactie posten