dinsdag 31 januari 2012

Periode 3 - Beeld en Concept; les 3

Interview bazinnen kinderdagverblijf t' Olifantje
1.    Zitten jullie al lang op deze locatie?
- Nee recent, vanaf april 2011

2.    Waarom deze locatie?
- Goede locatie, dicht bij het park.

3.    Komen jullie zelf uit deze straat?
- Ja we wonen hier boven.

4.    Wat vinden jullie van de straat?
- Veel hard verkeer. Er wordt veel gejat. Als je je fiets van het slot laat staan dan is het zo weg.

5.    Hebben jullie leuke dingen meegemaakt in de straat?
- Het openingsfeest van t’ Olifantje. Toen hadden we zo’n grote baby voor de deur, en een springkussen. De mensen in de buurt vinden het ook fijn dat er een kinderdagverblijf is. Want dan is er meer leven in de buurt. Als het mooi weer is dan kunnen de kinderen buiten in de tuin spelen.

Interview meneer Struis
"Het is een druk bereden straat, vroeger was het hier heel rustig. Toen was het een klinker weg, nu hebben ze er twee banen van gemaakt net een racebaan.
Het probleem in de straat is wel het parkeren. Veel auto’s die er niet thuis horen ( hij wijst er een paar aan). Dat zijn dan van die werklui die hier niet thuis horen, verderop is een grote parkeerplaats. Maar ja, daar moet je betalen en hier is het gratis. Dan pakken ze gewoon een vouwfiets uit de auto en fietsen ze verder".

Hij woont er al 47 jaar. Er zijn veel huizen weggebroken. Ze kennen de buren wel maar ze lopen de deur niet plat. Ze hebben ook geen straatfeestjes. Dat is in het blok verderop wel zo. Daar zitten ze in de zomer ook met z’n voor het huis met de barbecue. Er is wel een duidelijke scheiding in de straat. Vooral aan de kant waar hij woont. De overkant die loopt gewoon door.

"Er is geen andere cultuur in de wijk, het is een Hollandse wijk. Een beetje terug wonen wel een paar polen".

"Er had een BMW hier geparkeerd, en later kwam er een ander autootje. En die had hem dus vlak achter de BMW gezet, heel dicht bij de bumper. Toen die man van de BMW terug kwam zinde hem dat niet, want hij deed de klep open maar hij kon er niet bij. En toen was hij dus kwaad. Hij draaide om met de auto en reed aan maar hij spuugde nog wel op de voorruit van de andere auto. Van die grote 'kwaaiers' ''.

Toen was Meneer struis er niet op tijd bij om er wat van te zeggen, maar als hij hem nog een keer ziet dan gaat hij er wel even naar toe.

Overlast van de stad: bezopen rijders op uitgaansavonden.

Er staat ook veel te koop in de straat sommige woningen al 2-2,5 jaar.
 
Samenvatting interview buurthuis (achter de Vincent van Goghstraat):
Dit is het enige buurthuis van Breda waar je zo binnen kunt lopen. Er werden knutselmiddagen, bingoavonden, karaoke etc. georganiseerd. Maar door bezuinigingen worden de mensen die hier werken ontslagen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten